Loading...
Aktuellt2021-10-19T12:50:31+02:00

Hur viktig är företagshälsovård för företag?

Visste du att en tredjedel, 32 procent, av Sveriges drygt 5 miljoner sysselsatta har upplevt besvär till följd av arbetet:
– Trötthet
– Fysisk smärta eller värk
– Problem med nacke, axel och arm
– Sömnbesvär
– Oro eller utmattningssyndrom

I åldersgrupperna 16-49 år har nästan varannan sysselsatt person med besvär till följd av arbetet, besvär av oro och ångest!

En sjukskriven medarbetare kostar lågt räknat 2 740 kronor per dag, enligt arbetsmiljöverket.

Med systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) mår personalen bättre, blir mer engagerade och kostnaderna kan undvikas!
Vi kan hjälpa er att få en friskare personal!

https://www.av.se/globalassets/filer/statistik/arbetsorsakade-besvar-2020/rapport-arbetsorsakade-besvar-2020.pdf

Priserva en del av RiksNära

Visste ni att vi är en del av Sveriges RiksNära Företagshälsor! Det innebär att vi kan hjälpa dig även om du har anställda utanför vår region.

Vi i RiksNära tror på närhet, kvalitet och ett personligt bemötande.

Riksnära Företagshälsor är ett nätverk av fristående mottagningar spridda över hela Sverige. Lokalt känner vi våra kunder och deras unika behov samtidigt som vi blir rikstäckande. Nätverket ger ditt företag styrkan hos din lokala företagshälsovård samtidigt som vi täcker in era behov på alla orter där ni har verksamhet. När du väljer en leverantör inom Riksnära Företagshälsor är du alltid prioriterad.

Tillsammans jobbar vi för ett friskare arbetsliv – lokalt i hela landet.

Friskare medarbetare

Friska medarbetare är en förutsättning för ditt företags utveckling och dess fortlevnad. Där kan vi hjälpa till.

För att kunna förebygga sjukdom tidigt och upptäcka symtom börjar vi med att göra en kartläggning av hälsoläget. Det innebär att vi gör en kartläggning av de viktigaste huvudfaktorerna som har betydelse för folkhälsan och däribland vår största folkhälsosjukdom hjärt-kärlsjukdom.

På det sättet kan vi tydliggöra individuella riskfaktorer för att motivera och stötta till en hållbarare livsstil samtidigt som sjukdomar förebyggs.

Bra för ditt företag och bra för dina medarbetare!

Riskerna med stillasittande arbete

Arbetsmiljöverket har inspekterat nära 1400 arbetsställen med fokus på risker för långvarigt stillasittande och påtalar att ett problem är brister i arbetsgivarens rutiner för att undersöka, bedöma och åtgärda risker som långvarigt stillasittande arbete kan innebära.

Hur ser det ut på ert företag? Det är en av de frågor vi kan hjälpa er med när vi kommer ut på besök. När bristerna är identifierade sätter vi in de resurser som behövs för att åtgärda dessa.

Var rädd om dig och din personal!

https://www.av.se/press/fa-undersoker-riskerna-med-langvarigt-stillasittande-arbete/

Priserva söker Företagssköterska till Ljusdal

Är du leg. sjuksköterska och intresserad av att arbeta med arbetsmiljö och hälsa? Vi söker en företagssköterska till vår mottagning i Ljusdal. Du ska tycka om att jobba självständigt och i grupp/team, ha förmåga att planera ditt arbete och ha stort kundfokus. Du ska ha kunskaper inom IT/data. Vi arbetar med ett konsultativt arbetssätt mot kunderna för att stödja i främjande, förebyggande och rehabiliterande insatser mot dels organisation, dels grupp och individ är grunden i uppdraget.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. kundkontakter, försäljning av vårt tjänsteutbud och utifrån våra kundföretags behov, utbildningar bl a i arbetsmiljö och hälsa både fysiskt och webbaserade, hälsoundersökningar, samtalsstöd, rehabiliteringssamordning, handledning och arbetsmiljörådgivning.

Körkort är ett krav då arbetsområdet är våra kunder i Ljusdal, Ovanåker, Bollnäs och Hudiksvall.

Har du utbildning till företagssköterska är det meriterande. Start enligt överenskommelse.

Tjänstens omfattning i tid 75 %.

Vill du veta mer om tjänsten ta kontakt med: Östen Johansson 070-37 00 482.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via e-post till info@priserva.se senast 2021-09-15 (OBS! redigerat och förlängt).

Till toppen